Etli Ve Zencefilli Firik Pilavı

Etli Ve Zencefilli Firik Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Etli Ve Zencefilli Firik Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı firik bulguru
  • 40 gr dana eti
  • 10 gr taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Etli Ve Zencefilli Firik Pilavı

Nasıl Yapılır

Eti çok ufak parçalar şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtıp eti kavurun. Firik bulgurunu ilave edip kavurun. Zencefili ince kıyın. Zencefil, tuz ve tavuk suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo