ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ETLİ VE ZENCEFİLLİ FİRİK PİLAVI

Etli Ve Zencefilli Firik Pilavı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Ve Zencefilli Firik Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı firik bulguru
  • 40 gr dana eti
  • 10 gr taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Etli Ve Zencefilli Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

Eti çok ufak parçalar şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtıp eti kavurun. Firik bulgurunu ilave edip kavurun. Zencefili ince kıyın. Zencefil, tuz ve tavuk suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!