ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ETLİ, TARHUNLU MÜCEDDERE PİLAVI

Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr pirinç
  • 50 gr yeşil mercimek
  • 50 gr dana kuşbaşı eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 dal taze tarhun otu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı Nasıl Yapılır?

Eti tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile soteleyin. Pirinç ve mercimeği ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edip 15 dakika demlenmeye bırakın. Tuz ve ince kıyılmış tarhun otunu ekleyip karıştırın. Pilavı bir kaba aktarın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.

Yeşil mercimekle hazırlanan müceddere pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!