ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ETLİ FİRİK PİLAVI

Etli firik pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli firik pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 5 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı firik bulguru
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • karabiber

Etli firik pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Soğanları soyup kıyın. Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün.

Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Et suyunu çekince kıyılmış soğanlar, 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve tereyağını ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin. Kaynar suyuda ekleyin. Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.

Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.