ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ DANE-İ SARI

Dane-İ Sarı

Dane-i Sarı

Dane-i Sarı, Osmanlı döneminden bu günlere kadar gelen safranlı, nohutlu bir pilavdır. Dane-i sarı yapımında yasemin pirinci ve haşlanmış nohut kullanılır. Aroma katmak için gül suyu ilave edilir. Ayrıca rengi, safran ile değiştirilir. Malzemeler hazırsa, Osmanlı mutfağından nefis dane-i sarı tarifine geçebiliriz.

Osmanlı pilavı ve Türkmen pilavı tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dane-İ Sarı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı yasemin pirinç 
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı
  • 1 gram safran
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • Tuz 
  • Karabiber

Dane-İ Sarı Nasıl Yapılır?

  • Yağların tamamını tencereye alarak eritin. 
  • Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün 6-7 dakika pirinçte kavurun. 
  • Yarısını başka bir tencereye alarak kalan tenceredeki pirinçlerin üzerine nohut eklenir.
  • Tuz ve karabiber eklendikten sonra su koyularak pilav pişirilir.
  • Bir cezvede safran, gülsuyu ve kalan yarısına yetecek kadar su kaynatılır. 
  • Ayrılan pirinçlerin üzerine dökülerek pilav olması için pişmeye bırakılır. 
  • Pişen pilavlar altta beyaz renkli pilav ve nohutlar olacak şekilde koyulur. 
  • Üst kısmına safrandan dolayı rengi değişmiş pilav eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!