ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BİBERLİ PİLAV

Biberli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Biberli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci 1 tutam tuz ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.
  • Tereyağını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  • Pilava ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!