ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BİBERLİ, PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Biberli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3.5~4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 soğan
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım patlıcan
  • Yarım kırmızıbiber
  • Yarım sarı biber
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • Yarım çay kaşığı tereyağı
  • 2/3 su bardağı yeşil zeytin

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Biberli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Biberleri iri küp şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısı ile soteleyin. Patlıcanı küp şeklinde doğrayın ve 10 dakika tuzlu suda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Üzümleri tereyağı ile 1-2 dakika soteleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp kalan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. Bulguru ilave ederek şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kızarmış patlıcan, biberler, kapari, üzüm ve zeytini pilava ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın. Kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirip 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Besin değerleri yüksek olan pratik patlıcanlı pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.