Bademli Kestaneli Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Bademli Kestaneli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gr tereyağı
- 1 soğan
- 500 gr kestane
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 100 gr badem
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bademli Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinci tuzlu sıcak su da 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp akan suyun altında durulayın. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını dikkatlice soyun.
Soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ilave ederek eritin. Pirinci ekleyin ve 4 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyu ile tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Pilav suyunu çekince kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip yavaşça karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5 dakika daha pişirin.
Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Pilavın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.
Soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ilave ederek eritin. Pirinci ekleyin ve 4 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyu ile tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Pilav suyunu çekince kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip yavaşça karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5 dakika daha pişirin.
Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Pilavın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR