ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BADEMLİ KESTANELİ PİLAV

Bademli Kestaneli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Kestaneli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 500 gr kestane
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 100 gr badem
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bademli Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu sıcak su da 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp akan suyun altında durulayın. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını dikkatlice soyun.

Soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ilave ederek eritin. Pirinci ekleyin ve 4 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyu ile tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Pilav suyunu çekince kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip yavaşça karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5 dakika daha pişirin.

Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Pilavın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.