ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ARPACIK SOĞANLI KEPEKLİ BULGUR RİSOTTO

ARPACIK SOĞANLI KEPEKLİ BULGUR RİSOTTO

Arpacık soğanlı kepekli bulgur risotto
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı kepekli bulgur risotto tarifi için malzemeler
  • 10 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kepekli pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Rendelenmiş parmesan peyniri
Arpacık soğanlı kepekli bulgur risotto Nasıl Yapılır

  • Arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsakları tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kepekli pilavlık bulguru ilave edip 4-5 dakika kadar kavurun. Et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bulgurlar et suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. 
  • Krema ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip ocaktan alın. Taze kekik ve rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyerek sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!