ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ARPACIK SOĞANLI KEPEKLİ BULGUR RİSOTTO

Arpacık Soğanlı Kepekli Bulgur Risotto

Arpacık soğanlı kepekli bulgur risotto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arpacık Soğanlı Kepekli Bulgur Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 10 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kepekli pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Arpacık Soğanlı Kepekli Bulgur Risotto Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsakları tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kepekli pilavlık bulguru ilave edip 4-5 dakika kadar kavurun. Et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bulgurlar et suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. 
  • Krema ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip ocaktan alın. Taze kekik ve rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyerek sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!