Anakız Pilavı (Kastamonu)

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Anakız Pilavı (Kastamonu)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Anakız Pilavı (Kastamonu) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı başakbaşı bulgur
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 90 gr tereyağı
Anakız Pilavı (Kastamonu)

Nasıl Yapılır

Mercimekleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı suyla tam pişmeyecek şekilde haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. 50 gr tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun. Kavrulmuş soğan, tuz ve başakbaşı bulgurunu mercimeğe ekleyin. Tuzla tatlandırın. Suyu kaynayana kadar hızlı ateşte kaynadıktan sonara ocağı kısarak kısık ateşte pilavı pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo