ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ALİ PAŞA PİLAVI

Ali Paşa pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ali Paşa pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 45 gr tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 100 gr kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı dolmalık fıstık
  • 100 gr Antep fıstığı içi
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tutam tuz
  • Ayçiçek yağı

Ali Paşa pilavı Nasıl Yapılır

Kıyma, kıyılmış sarımsak ve soğan, tuzu karıştırıp yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Ayçiçek yağında kızartın. Kuru üzümleri 15 dakika suda bekletip süzün. Antep fıstıklarını sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tereyağını tencerede eritip pirinçleri kavurun. Dolmalık fıstık, et suyu, köfteler, Antep fıstığı, üzüm ve tuzu ilave ederek 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Patates köftesi tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.