Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa Pilavı
15 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ali Paşa Pilavı için

Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 patlıcan
  • 1 domates
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 4.5 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 çorba kaşığı margarin 

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
  • 3 dal dereotu
  • Tuz

Köfte için:

  • 250 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı un
Ali Paşa Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun.
  2. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın. 
  3. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın.
  4. Sıvıyağı tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 
  5. 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada eritip fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın. 
  6. Pirinci yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın.
  7. Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip harmanlayın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın.
  8. Kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
  9. Pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala diri ise 1 kahve fincanı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo