Alaca Pilav

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Alaca Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Alaca Pilav için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı barbunya
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 80 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Alaca Pilav

Nasıl Yapılır

Nohut ve barbunyayı bir gece ayrı tencerelerde suda bekletin. Ertesi gün tavuk suyunu ekleyip hepsini birlikte haşlayın. Üzerine pirinç ve bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tereyağını da ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo