ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ALACA PİLAV

Alaca Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Alaca Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı barbunya
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 80 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Alaca Pilav Nasıl Yapılır?

Nohut ve barbunyayı bir gece ayrı tencerelerde suda bekletin. Ertesi gün tavuk suyunu ekleyip hepsini birlikte haşlayın. Üzerine pirinç ve bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tereyağını da ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!