ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ MAKARNALI PAY

Makarnalı pay

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Makarnalı pay tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket rigatoni makarna

Üzeri için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 g dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı rendelenmiş ince kaşar peyniri

Makarnalı pay Nasıl Yapılır

Rigatoni makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Üzeri için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edin 4-5 dakika daha soteleyin. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca salçalar, rendelediğiniz havuç ve ince kıydığınız kereviz sapını ilave edip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilınan makarnayı bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayıp yağlı kağıt serili kelepçeli bir tart kalıbına hiç boşluk kalmayacak şekilde dikey olarak dizin. Üzerine kıymalı harcı yayıp rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.