ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KIYMALI VE BİBERLİ MAKARNA

KIYMALI VE BİBERLİ MAKARNA

Kıymalı ve biberli makarna
2 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı ve biberli makarna tarifi için malzemeler
  • 1 küçük paket veya yarım paket uzun makarna
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 200 g az yağlı kıyma
  • 1 adet kapya biber (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet sarı biber (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet soğan (Jülyen doğranmış)
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Kıymalı ve biberli makarna Nasıl Yapılır

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kıymayı tavada kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ve soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Domates püresini, pul biberi ekleyin. 10 dakika hafif suyunu çekene dek pişirin. En son tuzunu ve kuru fesleğeni ilave edip iyice karıştırın. Sosunuz hazırdır.
  • Makarnayı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
  • Makarnayı süzüp hazırladığınız sosla karıştırın. Hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.