ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ DANA KÜLBASTI ETLİ MAKARNA

Dana külbastı etli makarna

Dana külbastı etli makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana külbastı etli makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket penne makarna

Sosu için

  • 200 g dana külbastı eti
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Dana külbastı etli makarna Nasıl Yapılır

  • Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. İri doğradığınız dana külbastı etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz karabiber serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak ve yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça ve etleri ilave edip etler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. İri doğradığınız taze soğanı ve haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ilave edin. 3-4 dakika daha pişirin, ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.