ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ AVUSTURYA USULÜ LİNZER KURABİYE

Avusturya Usulü Linzer Kurabiye

Avusturya usulü Linzer kurabiye

Zeynep Dinç’den mis kokulu Avusturya usulü Linzer kurabiye tarifini çok seveceksiniz. Avusturya mutfağından dünyaya yayılan linzer kurabiye, iki katlı kurabiyelerin marmelatla doldurulmasıyla hazırlanır. Yapımında genellikle çilek reçeli veya ahududu reçeli tercih edilir. İsteğe göre marmelat yerine çikolata sosu kullanmak da mümkündür.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Avusturya Usulü Linzer Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bardak un
  • 115 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü (İsteğe göre)
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tutam tuz

Arası için

  • Ahududu reçeli

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Avusturya Usulü Linzer Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta önce tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurta, vanilya özütü, tuz ve mısır ununu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Unu da ilave edin ve orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  • Hamuru, unlanmış tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla 1 lira kalınlığında açın.
  • Orta boy, tırtıklı yuvarlak bir kalıp ile 28-30 adet kurabiye çıkarın. Yarısının ortasına istediğiniz küçük kalıplarla şekiller açın. Yarısını da taban olmak üzere düz bırakın.
  • Kurabiyeleri, pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince taban kurabiyelerin üzerine reçel sürün ve şekilli kapak kurabiyeler ile sandviç gibi kapatın. Pudra şekeri ile süsleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!