ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI RULO PATLICAN

Zeytinyağlı rulo patlıcan

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı rulo patlıcan tarifi için malzemeler

  • 5 patlıcan 1 su bardağı sıvıyağ 2 soğan 3 diş sarımsak 4 domates 2 sivri biber 1 kahve fincanı su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 12 kare dilim taze kaşar peyniri 1 kesme şeker Tuz
  • karabiber

Zeytinyağlı rulo patlıcan Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bekletip kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan dilimlerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp 1 tutam tuz serpin. 

Soğan ve sarımsakları kıyın. Domates ve biberleri doğrayın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Domates, sivri biber ve sarımsağı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, şeker ve suyu ekleyip pişirin. 

Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Herbir patlıcan diliminin ucuna bir parça peynir yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. Cam fırın kalıbına yan yana, dik olarak dizin. 

Hazırladığınız domatesli sosu rulo patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-10 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.