Zeytinyağlı Rulo Patlıcan

Zeytinyağlı Rulo Patlıcan
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Rulo Patlıcan için

Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 12 kare dilim taze kaşar peyniri
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytinyağlı Rulo Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bekletip kurulayın.
  2. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan dilimlerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp 1 tutam tuz serpin. 
  3. Soğan ve sarımsakları kıyın. Domates ve biberleri doğrayın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirin.
  4. Domates, sivri biber ve sarımsağı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, şeker ve suyu ekleyip pişirin. 
  5. Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Herbir patlıcan diliminin ucuna bir parça peynir yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. Cam fırın kalıbına yan yana, dik olarak dizin. 
  6. Hazırladığınız domatesli sosu rulo patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-10 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sofranıza renk katacak zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo