ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLI RULO PATLICAN

Zeytinyağlı Rulo Patlıcan

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Rulo Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 12 kare dilim taze kaşar peyniri
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Rulo Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bekletip kurulayın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan dilimlerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp 1 tutam tuz serpin. 
  • Soğan ve sarımsakları kıyın. Domates ve biberleri doğrayın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirin.
  • Domates, sivri biber ve sarımsağı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, şeker ve suyu ekleyip pişirin. 
  • Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Herbir patlıcan diliminin ucuna bir parça peynir yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. Cam fırın kalıbına yan yana, dik olarak dizin. 
  • Hazırladığınız domatesli sosu rulo patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-10 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sofranıza renk katacak zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!