Tencerede Baharatlı Balkabağı

Tencerede Baharatlı Balkabağı
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tencerede Baharatlı Balkabağı için

Malzemeler

  • 700 gr balkabağı
  • 50 gr esmer şeker
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 paket vanilya
  • 4 yıldız anason
  • 8 karanfil
  • 300 ml beyaz şarap
  • 50 ml üzüm sirkesi
  • 1 et suyu bulyon
Tencerede Baharatlı Balkabağı

Nasıl Yapılır

  1. Balkabaklarını küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavaya alın ve orta ateşte karamelleşinceye kadar pişirin.
  2. Kişniş, vanilya, anason, karanfil, beyaz şarap veya sirke ile balkabaklarını ekleyip karıştırın.
  3. Yarım su bardağı suda bulyonu eritin ve sıcak karışıma ilave edin. Balkabaklarını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindi ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo