Tencerede Baharatlı Balkabağı

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Tencerede Baharatlı Balkabağı Tarifi İçin malzemeler
- 700 gr balkabağı
- 50 gr esmer şeker
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 paket vanilya
- 4 yıldız anason
- 8 karanfil
- 300 ml beyaz şarap
- 50 ml üzüm sirkesi
- 1 et suyu bulyon
Tencerede Baharatlı Balkabağı Nasıl Yapılır?
- Balkabaklarını küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavaya alın ve orta ateşte karamelleşinceye kadar pişirin.
- Kişniş, vanilya, anason, karanfil, beyaz şarap veya sirke ile balkabaklarını ekleyip karıştırın.
- Yarım su bardağı suda bulyonu eritin ve sıcak karışıma ilave edin. Balkabaklarını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindi ile birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR