ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ TENCEREDE BAHARATLI BALKABAĞI

Tencerede Baharatlı Balkabağı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tencerede Baharatlı Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr balkabağı
  • 50 gr esmer şeker
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 paket vanilya
  • 4 yıldız anason
  • 8 karanfil
  • 300 ml beyaz şarap
  • 50 ml üzüm sirkesi
  • 1 et suyu bulyon

Tencerede Baharatlı Balkabağı Nasıl Yapılır?

  • Balkabaklarını küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavaya alın ve orta ateşte karamelleşinceye kadar pişirin.
  • Kişniş, vanilya, anason, karanfil, beyaz şarap veya sirke ile balkabaklarını ekleyip karıştırın.
  • Yarım su bardağı suda bulyonu eritin ve sıcak karışıma ilave edin. Balkabaklarını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindi ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!