ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ TAZE FASULYELİ PATE

Taze fasulyeli pate

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze fasulyeli pate tarifi için malzemeler

  • 1 kg taze fasulye 250 gr bezelye 7 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Yarım su bardağı süt kreması 4 yumurta 2 taze soğan sapı 1 tatlı kaşığı tereyağı Sos için: 1 soğan 3 domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz
  • karabiber

Taze fasulyeli pate Nasıl Yapılır

Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp robotta ezerek püre haline getirin. Bezelyeyi yıkayıp ayrı bir kapta haşlayın ve süzün. 

Fasulye püresini tencereye alıp 5 kaşık un, süt ve süt kremasını ekleyin. Yumurtaları ilave edip tuz serpin ve iyice karıştırın. Taze soğan sapını kıyıp bezelye ile birlikte püreye ekleyin ve karıştırın. 

Fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalan unu serpip hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın. 

Domatesleri küp şeklinde, soğanı halkalar halinde doğrayıp bir tabağa alın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, 10 dakika bekletin. Pateyi domatesli sosla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.