ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ TAZE FASULYELİ PATE

Taze Fasulyeli Pate

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Taze Fasulyeli Pate Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 250 gr bezelye
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 4 yumurta
  • 2 taze soğan sapı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 

Sos için:

  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Taze Fasulyeli Pate Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Süzüp robotta ezerek püre haline getirin. Bezelyeyi yıkayıp ayrı bir kapta haşlayın ve süzün. 
  • Fasulye püresini tencereye alıp 5 kaşık un, süt ve süt kremasını ekleyin.
  • Yumurtaları ilave edip tuz serpin ve iyice karıştırın. Taze soğan sapını kıyıp bezelye ile birlikte püreye ekleyin ve karıştırın. 
  • Fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalan unu serpip hazırladığınız karışımı kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın. 
  • Domatesleri küp şeklinde, soğanı halkalar halinde doğrayıp bir tabağa alın.
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, 10 dakika bekletin. Pateyi domatesli sosla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!