Portakal Soslu Armut

Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Portakal Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 5 armut
- 3 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- 2 elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 50 gr margarin
- 2~3 yaprak milföy hamur
- 1 yumurta sarısı
Sosu için
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı krema
Portakal Soslu Armut Nasıl Yapılır?
Armutların kabuklarını soyup kabak oyacağı ile alt kısımlarında çekirdek yataklarını çıkartın. Limonlu suda 10 dakika haşlayın. Elmaların kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Şeker, tarçın, fındık ekleyip karıştırın ve armutların içlerine doldurun. Armutları fırın kabına dizin. Aralarına margarin yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin ve milföylerin üzerine sarın. Yumurta sarısı sürüp fırına yerleştirin ve kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Şeker ve suyu tencereye alın. Karamelleşinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyin. Portakal suyu ile nişastayı karıştırıp ilave edin ve kaynamaya bırakın. Krema ekleyip ocaktan alın. Armutları kaselere yerleştirin. Etrafına sos gezdirerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR