ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ PATATESLİ VE SUSAMLI TOPLAR

Patatesli Ve Susamlı Toplar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Susamlı Toplar Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • 2 dal taze kekik
  • 100 gr nohut unu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dereotu

Patatesli Ve Susamlı Toplar Nasıl Yapılır?

  • Kıyılmış dereotu ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Patatesleri fırında ya da mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabuğunu soyup içini çatalla ezerek bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
  • Patatese rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu ve salçayı karıştırıp krem haline getirin.
  • Tuz, karabiber ekleyip üzerini örtün ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve bolca susama buladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre yoğurt sosu ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!