ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ OTLU PİLAV

Otlu Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Otlu Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç4.5 su bardağı sıcak et suyu1 demet dereotu1 demet maydanoz30 gr tereyağıBirkaç damla limon suyuTuz

Otlu Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastaşı gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyın.

Tereyağının yarısını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çeken kadar pişirin. Ocaktan alıp kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 5 dakika dinlendirin. Küçük kalıplara alıp üzerlerine sıkıca bastırın. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!