ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ MERCİMEK SEPETİNDE KAPUSKA

Mercimek Sepetinde Kapuska

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi mercimek sepetinde kapuska tarifine başlayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimek Sepetinde Kapuska Tarifi İçin malzemeler

Sepet için:

  • 140 gr yeşil mercimek
  • 160 gr kırmızı mercimek 
  • 2 havuç
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Kapuska için:

  • 300 gr beyaz lahana yaprağı
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ 
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4-5 dilim çemensiz pastırma
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimek Sepetinde Kapuska Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip rendeleyin. Havuç, kırmızı ve yeşil mercimekleri ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Hepsini birlikte robota alıp ezin.
  • Püreyi çukur bir kaba alın. Tuz, yumurtanın sarısı, peynir, galeta unu, yağ ve unu ilave edip yoğurun.
  • Elinizi unlayıp hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparın. Hamur parçalarını yağlanmış tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Kapuska için soğanları temizleyip kıyın.Lahana yapraklarını iri doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun.
  • Lahanayı ilave edin. Sıcak su, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pirinci ilave edip lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pastırma dilimlerini doğrayıp lahanaya ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Kapuskayı mercimekli sepetlere paylaştırıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!