ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KURU MEYVE HOŞAFI

Kuru meyve hoşafı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru meyve hoşafı tarifi için malzemeler

  • 200 gr kuru kayısı100 gr kuru erik100 gr kuru üzüm2 elma1 nar8 su bardağı su2 su bardağı tozşeker

Kuru meyve hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün. Kayısı ve erikleri 2-3 parça halinde kesin. Kayısı, erik ve üzümü ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin. 4-5 saat oda ısısında bekletin.

Kayısı, erik ve üzümü içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın. Tozşeker ilave edip karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.

Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kuru meyveler yumuşamaya başlayınca elmayı ilave edip karıştırın. Orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.

Narın kabuğunu soyup tanelerini ayırın. Hoşaf soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Nar tanelerini kaselere paylaştırıp 5 dakika bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.