ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KREMALI PİRİNÇ PASTASI

Kremalı Pirinç Pastası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı Pirinç Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 2 mandalina
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 2 çorba kaşığı portakallı jöle
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 3 çorba kaşığı nar tanesi
  • 2 tutam tuz

Kremalı Pirinç Pastası Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. Sütü tencereye alın. Pirinci süte ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Toz şeker ve tarçın ilave edip karıştırın. 
  • Yirmi cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın. Hazırladığınız pirinçli karışımı ekleyip kaşığın tersi ile üzerini düzelterek her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın.
  • Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin.
  • Jöleyi 3 kaşık sıcak suya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
  • Sarıları toz şekerle ayrı bir kâsede çırpıp peyniri ve kremayı ekleyin. Jöleyi, peynirli karışıma ilave edip düzgün bir krema kıvamında oluncaya kadar karıştırın.
  • Karışımı kalıptaki pirincin üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin. Mandalinaları soyup dilimlere ayırın.
  • Her dilimi ortadan ikiye kesip inceltin. Pastanın üzerini mandalina ve nar ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!