ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KÖZLENMİŞ BİBER VE KARİDESLİ, LEVREKLİ PAPPARDELLE

Közlenmiş Biber Ve Karidesli, Levrekli Pappardelle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Közlenmiş Biber Ve Karidesli, Levrekli Pappardelle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr temizlenmiş iri doğranmış levrek fileto
  • 150 gr kiraz domates
  • Beyaz şarap
  • 300 gr temizlenmiş veya dondurulmuş taze karides
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 avuç ince doğranmış frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilimlenmiş meksika biberi
  • 1 diş sarımsak
  • ¼ demet ince doğranmış maydanoz
  • 4 jülyen doğranmış közlenmiş renkli biber
  • 550 gr pappardelle makarna
  • Kapari çiçeği
  • Tuz
  • Beyaz toz biber

Süslemek için

  • Frenk maydanozu

Közlenmiş Biber Ve Karidesli, Levrekli Pappardelle Nasıl Yapılır?

  • Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Karidesleri soteleyip tuz ve beyaz toz biberle tatlandırın.
  • Karidesleri tavadan alın. Levrekleri tuzla tatlandırın ve 2-3 dakika pişirip tavadan alın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağında ince doğranmış kırmızı soğan, sarımsak, frenk soğanı, közlenmiş biber ve kiraz domatesleri soteleyin.
  • Beyaz şarap, tuz ve beyaz toz biberle tatlandırdıktan sonra kaparileri ve meksika biberlerini ekleyin.
  • Karides ve balığı ilave edin. Haşlanmış pappardelle makarnayı da aynı tavaya aktarıp 1-2 dakika daha çevirip ocaktan alın.
  • Servis tabağına alın. Frenk maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!