ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KESTANELİ AVCI KEBABI

Kestaneli Avcı Kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Avcı Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 500 gr kestane
  • 4 patates
  • 3 havuç
  • 2 kahve fincanı konserve bezelye
  • 1.5 çorba kaşığı margarin
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 4 taze soğanın yeşil sapları
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Kestaneli Avcı Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup dilimleyin. Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kestaneleri haşlayıp soyun.
  • Soğanları soyup kıyın. Taze soğan saplarını ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
  • Margarini tencerede eritip kuzu etini ilave edin. Limon suyunu döküp kekik serpin.
  • Et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Domatesi ekleyip karıştırın. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurun. Patates, havuç ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Kestane, bezelye ve taze soğanı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip 15 dakika daha pişirin, ateşten alın.
  • Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Bodrum usulü çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!