En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13932 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1230 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2291 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4943 Tarif
Salata ve Meze
1228 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8584 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Yoğurtlu Semizotu
Aside
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Kestaneli Avcı Kebabı
Kestaneli Avcı Kebabı
21 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayat ekmek mantısı
Şehrazat Tatlısı
Cevizli incir tatlısı
Çıtır bal kabağı tatlısı
Kabak sütlüsü
Krokan Bush
İtalyan Mutfağı Hakkında İlginç Bilgiler
Balın Tarihçesi: Bal Nasıl Ortaya Çıktı?
Şef Somer Sivrioğlu'ndan 6 Nefis Tarif
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Temasıyla İçinizi Isıtacak En İyi 53 Film Önerisi
Trabzon Yemekleri: Trabzon'a Özgü Mutlaka Denemeniz Gereken 15 Trabzon Yemeği
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Kestaneli Avcı Kebabı için
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
500 gr kestane
4 patates
3 havuç
2 kahve fincanı konserve bezelye
1.5 çorba kaşığı margarin
2 soğan
2 domates
4 taze soğanın yeşil sapları
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Kestaneli Avcı Kebabı
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup dilimleyin. Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kestaneleri haşlayıp soyun.
Soğanları soyup kıyın. Taze soğan saplarını ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
Margarini tencerede eritip kuzu etini ilave edin. Limon suyunu döküp kekik serpin.
Et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
Domatesi ekleyip karıştırın. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurun. Patates, havuç ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Kestane, bezelye ve taze soğanı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip 15 dakika daha pişirin, ateşten alın.
Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, Bodrum usulü
çökertme kebabı tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Özel Günler
Bayram Yemekleri
Et Tarifleri
Farklı Sebze Yemekleri
Kebap Tarifleri
Davet Yemekleri
Diğer Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Davet Sofrası Tarifleri
120 Dakika
Havyarlı Fava
Davet Sofrası Tarifleri
125 Dakika
Kavun Sorbe
Davet Sofrası Tarifleri
90 Dakika
Kabak Çiçeği Tempura
Davet Sofrası Tarifleri
180 Dakika
Ahtapot Yahni
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Domates Carpaccio
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Karides Kokteyl
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.