ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KESTANELİ AVCI KEBABI

> KESTANELİ AVCI KEBABI
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli avcı kebabı tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti500 gr kestane4 patates
  • 3 havuç2 kahve fincanı konserve bezelye1.5 çorba kaşığı margarin2 soğan
  • 2 domates4 taze soğanın yeşil sapları1 çorba kaşığı domates salçası2 su bardağı sıcak su1 çorba kaşığı limon suyu1 çay kaşığı kekikTuz
  • karabiber
Kestaneli avcı kebabı Nasıl Yapılır

Patatesleri soyup dilimleyin. Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kestaneleri haşlayıp soyun. Soğanları soyup kıyın. Taze soğan saplarını ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.

Margarini tencerede eritip kuzu etini ilave edin. Limon suyunu döküp kekik serpin. Et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.

Domatesi ekleyip karıştırın. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurun. Patates, havuç ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Kestane, bezelye ve taze soğanı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip 15 dakika daha pişirin, ateşten alın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.