ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KEŞKEKLİ KUZU İNCİK

> KEŞKEKLİ KUZU İNCİK
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkekli kuzu incik tarifi için malzemeler
  • 4 parça kuzu incik
  • 1 su bardağı keşkek
  • 1 havuç
  • 2 soğan
  • 1 kereviz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Keşkekli kuzu incik Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Havuç, kereviz ve soğanları temizleyip zar şeklinde doğrayın.

Kuzu incikleri ve doğradığınız sebzeleri geniş bir tencereye alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Sebzeler ve etler haşlanırken üzerinde biriken köpükleri süzgeçle alın. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra keşkeği ilave edin. ‹yice kısık ateşe alıp yarım saat kadar daha pişirin. Keşkekli kuzu inciği ateşten alın. Kuzu inciklerden bir tanesi dışında diğerlerinin kemiklerini etlerinden ayırın ve keşkekle iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.

Keşkekli kuzu inciği servis tabağına alın. Üzerine baharat, yoğurt ve salçayla hafif kızdırılmış tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:09:15

KEŞKEK NEREDE SATILIYOR ACABA? SAKIN HAŞLANMIŞ BUĞDAY OLMASIN?HADİ KEŞKEĞİN DE TARİFİNİ VERİN DE ANLAŞALIM.

Misafir12.10.2016 17:09:24

:)))

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.