ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KABAKLI TAVUK RULO

Kabaklı Tavuk Rulo

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Tavuk Rulo Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça fileto
  • 4 kabak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber 

Kızartma için:

Sıvıyağ

Düşes patates için:

  • Yarım kg patates
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz 

Domatesli sos için:

  • 4 domates
  • 2 sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kabaklı Tavuk Rulo Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları soyup ezin. Derin bir kapta zeytinyağı, süt, sarımsak, köri, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Tavuk etlerini hazırladığınız sosa ilave edin. Arada bir karıştırarak yarım saat marine edin. 
  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre yapın. Margarin, yumurta sarıları, tuz ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Sıkma torbasına alıp yağlanmış tepsiye sıkın ve sıcak fırında pişirin. 
  • Kabakları temizleyin. Uzunlamasına dilimleyip sıvıyağda hafifçe kızartın. Tavuk etlerinin üzerine birer dilim kabak yerleştirin.
  • Rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
  • Domatesleri doğrayın. Sarımsak ve biberleri kıyıp zeytinyağında kavurun. Domatesi ekleyip tuz serpin, sos kıvamında pişirin.
  • Ruloların üzerine döküp fırınlayın. Düşes patates eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!