ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ HARDAL SOSLU LEVREK

Hardal Soslu Levrek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hardal Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy levrek
  • 2 beyaz soğan

Sos için:

  • 1 su bardağı hardal
  • 1 su bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı elma sirkesi

Süsleme için:

  • 8 dal taze fesleğen

Hardal Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
  • Filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sos için; hardal, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. 
  • Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Levrek ve soğanı hardallı sosa ekleyip karıştırın.
  • Karışımı kapaklı bir kaba alıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 6 saat bekletin.
  • Sosuyla birlikte servis tabaklarına paylaştırın. Taze fesleğenle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!