ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ HARDAL SOSLU LEVREK

Hardal Soslu Levrek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardal Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy levrek
  • 2 beyaz soğan

Sos için:

  • 1 su bardağı hardal
  • 1 su bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı elma sirkesi

Süsleme için:

  • 8 dal taze fesleğen

Hardal Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sos için; hardal, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. 

Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Levrek ve soğanı hardallı sosa ekleyip karıştırın. Karışımı kapaklı bir kaba alıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 6 saat bekletin. Sosuyla birlikte servis tabaklarına paylaştırın. Taze fesleğenle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.