Hardal Soslu Levrek

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Hardal Soslu Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hardal Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 1 orta boy levrek
  • 2 beyaz soğan

Sos için:

  • 1 su bardağı hardal
  • 1 su bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı elma sirkesi

Süsleme için:

  • 8 dal taze fesleğen
Hardal Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
  2. Filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sos için; hardal, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. 
  3. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Levrek ve soğanı hardallı sosa ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı kapaklı bir kaba alıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 6 saat bekletin.
  5. Sosuyla birlikte servis tabaklarına paylaştırın. Taze fesleğenle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo