ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU ENGİNARLI MUFFİN

> ÇİKOLATA SOSLU ENGİNARLI MUFFİN
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata soslu enginarlı muffin tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Kek için
  • 4 enginar
  • 100 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 çorba kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 75 gr beyaz çikolata
  • 250 gr kaymaklı dondurma
Çikolata soslu enginarlı muffin Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Enginarları temizleyip doğrayın. Limonlu suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre yapın.

Oda ısısında bekletilmiş tereyağını çukur bir kaba alın. Tozşekeri ekleyip mikserle krema olana kadar çırpın. Un, pirinç unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Süt ve yumurtayı ekleyip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Ceviz ve enginar püresini ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Hamuru yağlanmış muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Keklerin üzerine bitter çikolata sürüp katılaşana kadar bekletin. Üzerine beyaz çikolatayı ip gibi akıtarak şekiller çizin. Beyaz çikolata katılaşınca dondurma ile birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.