ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU ARMUT

ÇİKOLATA SOSLU ARMUT

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata soslu armut tarifi için malzemeler
  • 6 olgun armutİkiye kesilmiş 1 limonYarım limon suyu1 kahve fincanı tozşeker1 çubuk tarçınSos için:Yarım su bardağı süt kreması1 su bardağı kahverengi tozşeker1 çorba kaşığı tereyağı1 su bardağı süt200 gr bitter çikolata
Çikolata soslu armut Nasıl Yapılır

Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısmından meyveyi zedelemeden çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı yardımıyla çıkarın. Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun.

Tozşeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin. Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. 

Sos için; bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın. Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. 

Armutları kevgirle alıp suyunu süzün. Ağız kısmı geniş ayaklı kadehlere yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirerek paylaştırın. 5 dakika bekletip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.