ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ÇİKOLATA SOSLU ARMUT

Çikolata Soslu Armut

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler

  • 6 olgun armut
  • İkiye kesilmiş 1 limon
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın

Sos için:

  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 1 su bardağı kahverengi toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gr bitter çikolata

Çikolata Soslu Armut Nasıl Yapılır?

  • Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısmından meyveyi zedelemeden çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı yardımıyla çıkarın.
  • Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun. Toz şeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun.
  • Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin. Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. 
  • Sos için; bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın.
  • Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. 
  • Armutları kevgirle alıp suyunu süzün. Ağız kısmı geniş ayaklı kadehlere yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirerek paylaştırın. 5 dakika bekletip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!