ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BEYAZ VE KIRMIZI LAHANA KEBABI

Beyaz ve kırmızı lahana kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz ve kırmızı lahana kebabı tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahana1 su bardağı kıyılmış kırmızı lahana500 gr kuşbaşı kuzu eti2 soğan • 3 sivribiber • 3 domates2 çorba kaşığı domates salçası4 çorba kaşığı sıvıyağ • 1 su bardağı sıcak suTuz
  • karabiber

Beyaz ve kırmızı lahana kebabı Nasıl Yapılır

Bu özel kebabı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Beyaz lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Damarlı kısımlarını kesip tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Soğanları ve sivribiberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Eti zar şeklinde doğrayın.

Tencerede 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp soğan ve eti soteleyin. Sivribiber, kırmızı lahana,domates, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip et ve lahana yumuşayıncaya kadar pişirin.

Lahana yapraklarını yağlanmış küçük bir cam kasenin içine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Orta kısmına 2 kaşık salçalı et ilave edin ve dışa sarkan kenarları içe doğru kapatıp üzerine hafifçe bastırın.

Cam kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Malzeme bitene kadar işlemi aynı şekilde uygulayın. Salça, sıcak su ve kalan sıvıyağı bir kapta karıştırıp lahanaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.