Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı

10 Haziran 2024 tarihinde güncellendi.
Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı için

Malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 1 su bardağı kıyılmış kırmızı lahana
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 soğan 
  • 3 sivribiber 
  • 3 domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Beyaz lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Damarlı kısımlarını kesip tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın ve süzün. 
  2. Soğanları ve sivribiberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Eti zar şeklinde doğrayın.
  3. Tencerede 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp soğan ve eti soteleyin. Sivribiber, kırmızı lahana, domates, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip et ve lahana yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Lahana yapraklarını yağlanmış küçük bir cam kasenin içine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. 
  5. Orta kısmına 2 kaşık salçalı et ilave edin ve dışa sarkan kenarları içe doğru kapatıp üzerine hafifçe bastırın.
  6. Cam kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Malzeme bitene kadar işlemi aynı şekilde uygulayın.
  7. Salça, sıcak su ve kalan sıvıyağı bir kapta karıştırıp lahanaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo