ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ANTEPFISTIKLI KUŞGÖZÜ

Antepfıstıklı Kuşgözü

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antepfıstıklı Kuşgözü Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 250 gr tereyağı
  • 500 gr ince çekilmiş antep fıstığı
  • 250 gr yarım ceviz içi

Şerbet için:

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Antepfıstıklı Kuşgözü Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
  • Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 
  • Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
  • Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın. 
  • Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini önce tabak büyüklüğünde sonra da tepsi büyüklüğünde ve baklava yufkası inceliğinde oklava ile tek tek açın. 
  • Bir yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip ikinci yufkayı üzerine kapatın. Üzerine bol fıstık serpip bir yufka kapatın ve tekrar tereyağı gezdirip ikinci yufkayı serin.
  • Aynı işlemi tekrarlayarak 6 kat oluşturun. 2 parmak eninde şeritler halinde kesip sıkıca rulo yaparak yarısına kadar sarıp kesin. Kalan yarısını tekrar rulo yaparak sarın.
  • Hazırladığınız her ruloyu dik olarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan eritilmiş tereyağını üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. 
  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  • Tepsiyi fırından alıp şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince ortalarına yarım ceviz yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!