ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ACILI YUFKA CİPSLERİ

Acılı yufka cipsleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı yufka cipsleri tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Susam

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Acılı yufka cipsleri Nasıl Yapılır

Davetlerinizde hazırladığınız cipslerle farklılık yaratın. Yufkanın birini tezgaha serin. Bir kasede salça, pul biber, kimyon, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Karışımı yufkanın üzerine sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatıp üzerine bastırın. Dikdörtgen şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine susam serpin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.