ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ZEYTİNLİ VE KEKİKLİ KÜÇÜK EKMEKLER

Zeytinli ve kekikli küçük ekmekler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli ve kekikli küçük ekmekler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr hazır ekmek hamuru
  • 2 çay bardağı un
  • 25 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tozşeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
  • 2 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için

  • 1 yumurta akı

Zeytinli ve kekikli küçük ekmekler Nasıl Yapılır


Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, 1 tutam tozşeker ve tuz ekleyin.  Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın baton hale getirip bıçakla 1 cm kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpin diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın.  Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hamurları aralıklı olarak dizin. 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık veya  soğuk servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.