Üzümlü Kek

Üzümlü Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Üzümlü Kek için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 limon
  • 3 yumurta
  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
  • Bir tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzümlü Kek

Nasıl Yapılır

  1. Maya ve toz şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin. Tereyağını eritip soğutun. Limonun kabuğunu rendeleyin. 
  2. Unu derin bir kaba eleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi, kuru üzüm, yumurta, yumurta akları, tuz ve sütlü karışımı ekleyip iyice çırpın. 
  3. Dilimli ve ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirip keki çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Kuru üzümleri hamura en son ekleyip bir kez karıştırıp hamuru kalıba boşaltırsanız üzümler kekin her yerine eşit dağılır.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo