ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÜZÜMLÜ KEK

Üzümlü Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Üzümlü Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 limon
  • 3 yumurta
  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
  • Bir tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

  • Maya ve toz şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin. Tereyağını eritip soğutun. Limonun kabuğunu rendeleyin. 
  • Unu derin bir kaba eleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi, kuru üzüm, yumurta, yumurta akları, tuz ve sütlü karışımı ekleyip iyice çırpın. 
  • Dilimli ve ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirip keki çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Kuru üzümleri hamura en son ekleyip bir kez karıştırıp hamuru kalıba boşaltırsanız üzümler kekin her yerine eşit dağılır.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!