ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÜZÜMLÜ KEK

Üzümlü Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzümlü Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 limon
  • 3 yumurta
  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
  • Bir tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

  • Maya ve toz şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin. Tereyağını eritip soğutun. Limonun kabuğunu rendeleyin. 
  • Unu derin bir kaba eleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi, kuru üzüm, yumurta, yumurta akları, tuz ve sütlü karışımı ekleyip iyice çırpın. 
  • Dilimli ve ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirip keki çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Kuru üzümleri hamura en son ekleyip bir kez karıştırıp hamuru kalıba boşaltırsanız üzümler kekin her yerine eşit dağılır.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!