ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TÜRK KAHVELİ MERENG

Türk Kahveli Mereng

Türk Kahveli Mereng

Ana malzemeleri yumurta akı ve pudra şekeri olan mereng, Fransızca'da 'baiser' ve 'meringue' olarak bilinir. Bu kelimenin anlamı öpücüktür. Ülkemizde ise 'beze' adı verilmektedir. Mereng harcı, fırında kurutularak pişirildikten sonra servis edilir. İsteğe göre sade bir şekilde tüketilebilir veya pavlova gibi tatlı yapımında kullanılır. Malzemeler hazırsa, Türk kahveli mereng yapımına geçebiliriz.

Sade mereng tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Türk Kahveli Mereng Tarifi İçin malzemeler

Mereng için:

  • 6 yumurta akı
  • 150 gr pudra şekeri
  • 3 tane yeşil kakule
  • 150 gr toz şeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Bir tutam tuz

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi (tepeleme)
  • 100 gr toz şeker
  • 40 gr mısır nişastası
  • 200 ml krema
  • 100 gr tereyağı
  • 275 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 150 ml su

Üzeri için:

  • 1 portakalın doğranmış kabuğu
  • Toz şeker

Türk Kahveli Mereng Nasıl Yapılır?

  • Mereng için bir kapta toz şeker, rendelenmiş kakuleyi, bir tutam tuzu ve pudra şekerini harmanlayın.
  • Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Yumurta akları ile önceden harmanladığınız şekerli karışımı mikserin en yüksek hızında çırpın.
  • Mereng karışımı mikserin ucundan akmayacak şekilde; pütürsüz ve parlak kıvam alana kadar 5-8 dakika kadar çırpın.
  • Mereng karışımını çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde karışım dökülmeyecek kıvama gelirse doğru yoldasınız demektir.
  • Fırın kağıdı üzerine 22 cm. çapında bir yuvarlak çizin ve mereng karışımını bir kaşık yardımı ile taç oluşturacak şekilde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Fırının kapağını açıp fırının içinde soğumaya bırakın.
  • Kreması için şekeri, nişastayı, tuzu ve unu eleyip harmanlayın.
  • Sütü, suyu, yumurtaları, kahveyi ve nişastalı karışımı sos tenceresinde muhallebi kıvamında pişirin.
  • En son tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Ayrı bir kapta kremayı köpük olana kadar çırpın ve ılınan kahveli karışıma ilave edin.
  • Alttan üste doğru havalandırarak spatula ile karıştırın. Sosu merengle birlikte servis yapın.
  • İsteğe göre merengin üzerini göre jülyen doğrayıp toz şekere bulanmış portakal kabuklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kahveli Mereng Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtalar önce yavaş yavaş, sonra yüksek hızda çırpılmalı. El mikseriyle çırpma işlemine 8. aşamada belirtilen kıvama gelene kadar devam edilmeli. 
  • Beze hamuruna kıvamı tutucu olarak 1 çay kaşığı elma sirkesi ilave edilmeli. 
  • Yumurtalar şekerle iyice özleşip, parlak ve kaşıktan akmayacak kadar katı bir köpük kıvamına geldiğinde mereng karışımı fırına girmeye hazırdır. 
  • Bu aşamada bekletmeden istenilen şekil verilip 130 derecede 2 saat süreyle pişirilmeli fırın sıcaklığı hiç değiştirilmemelidir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!