Tezpişti

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Tezpişti

Şef Muharrem Bilginsoy’dan Arnavut Mutfağı lezzetlerinden şahane bir tatlı tarifi.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tezpişti için

Malzemeler

  • 60 g un
  • 70 g irmik
  • 170 g toz Antep fıstığı
  • 15 g kabartma tozu
  • 200 g yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • 200 g toz şeker
  • 20 g pirinç fıstıK

Şerbeti için

  • 500 g toz şeker
  • 500 ml su
Tezpişti

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için su ile şekeri bir tencerede kaynatarak soğumaya bırakın.
  2. Süt ile şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Yumurtaları bir kasede çırptıktan sonra un ve irmiği ilave ederek karıştırın.
  3. Daha sonra bir tencereye alarak süt ve şekerle birlikte sürekli karıştırarak kaynatın. Bir kaseye aldığınız yoğurda sütlü karışımdan ilave ederek ısı dengesini sağlayın ve tencereye karıştırmayı bırakmadan yavaş yavaş ekleyin.
  4. Son olarak toz fıstığı ekleyin ve karışımı fırın tepsisine alın. Üzerine pirinç fıstığı serpin ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  5. Süre sonunda fırından alın ve sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti dökün. 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo