ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TEZPİŞTİ

Tezpişti

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tezpişti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 200 gr ceviz
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1~2 damla limon suyu

Üzeri için

  • File badem

Tezpişti Nasıl Yapılır?

Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Eritilmiş tereyağı ile sütü derin bir tencerede kaynatın. Un, iri çekilmiş ceviz içi ve karbonatı ilave edip mikserle çırpın. Sütün sıcaklığı gidince yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Kıvamlı bir hamur haline gelince ıslatılmış fırın tepsisine aktarıp üzerini hafifçe bastırarak yayın. Baklava şeklinde dilimleyip 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince üzerini file badem ile süsleyip servis yapın. İsteğe göre üzerini ceviz ile süsleyip dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!