Taze Soğanlı Bisküvi

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Taze Soğanlı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Ilık su
- 2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
Üzeri için
- Zeytinyağı
Taze Soğanlı Bisküvi Nasıl Yapılır?
- Un, sarımsak tozu, çörekotu, kabartma tozu, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde zeytinyağı ve ılık su ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
- Taze soğanı ilave edip tekrar yoğurun ve hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın.
- Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR