ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAZE SOĞANLI BİSKÜVİ

Taze Soğanlı Bisküvi

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Soğanlı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su
  • 2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan

Üzeri için

  • Zeytinyağı

Taze Soğanlı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Un, sarımsak tozu, çörekotu, kabartma tozu, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde zeytinyağı ve ılık su ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Taze soğanı ilave edip tekrar yoğurun ve hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın.
  • Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!