Şarap Sosunda Armutlu Kek

Şarap Sosunda Armutlu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şarap Sosunda Armutlu Kek için

Malzemeler

Sos için

  • 750 ml kırmızı şarap
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 rendelenmiş hindistancevizi
  • 1'er çay kaşığı karanfil
  • kakule
  • kişniş tohumu
  • 6 armut

Kek için

  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 150 gr badem
  • 2 çay bardağı pudraşeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1’er çay kaşığı kakule
  • haş haş tohumu
  • 150 gr tuzsuz tereyağı
  • 5 yumurta
Şarap Sosunda Armutlu Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...

Armutları haşlamak için sos malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın. Sos kaynamaya başlayınca  armutları ekleyip kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alıp armutları şurubunda soğumaya  bırakın.

Tereyağını eritip oda ısısında soğutun. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını tereyağı ile mikserde iyice çırpın. Badem, pudraşeker, un, bir tutam tuz, kakule, haşhaş ve portakal  kabuğunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.  

 Hamuru muffin kalıplarına dökün ve armutları hamurun ortasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200  dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine  pudraşeker serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo