ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PEYNİRLİ SARIYER BÖREĞİ

Peynirli Sarıyer Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 4-5 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

İç malzeme

  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yumurta akı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Peynirli Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

  • 1 margarinin 50 gr kadarını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın.
  • Eritilmiş yağ, 2 yumurta sarısı, sirke ve bir tutam tuz ilave edin. 1 çay bardağı ılık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Hamuru 3 cm çapında, 10 cm uzunluğunda olacak şekilde rulo yapın,  3 cm.lik parçalar halinde kesin. Her bir parçayı unlanmış zeminde merdane ile incelterek açın.
  • Kalan 200 gr margarini eritip yumurta fırçasıyla hamurların üzerine sürün.
  • Yağlanmış hamurları bohça şeklinde katlayıp üzerine bir bez örterek 15 dakika süreyle dinlendirin.
  • Hamurları merdane ile tekrar açıp üzerlerine eritilmiş margarin sürerek işlemi tekrarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin.
  • İç malzemeyi hazırlamak için beyazpeyniri ufalayın. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Bir kapta, peynir, yeşillikler ve 2 yumurta akını iyice karıştırın.
  • Hamurları son kez açıp ortalarına iç malzemeden 2’şer kaşık paylaştırın. Hamurların iki kenarını kıvırıp 2 parmak eninde sarın.
  • Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!