Peynirli Sarıyer Böreği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi İçin malzemeler
Hamur için
- 4-5 su bardağı un
- 250 gr margarin
- 2 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı su
- Tuz
İç malzeme
- 250 gr beyaz peynir
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 2 yumurta akı
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Peynirli Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?
- 1 margarinin 50 gr kadarını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın.
- Eritilmiş yağ, 2 yumurta sarısı, sirke ve bir tutam tuz ilave edin. 1 çay bardağı ılık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
- Hamuru 3 cm çapında, 10 cm uzunluğunda olacak şekilde rulo yapın, 3 cm.lik parçalar halinde kesin. Her bir parçayı unlanmış zeminde merdane ile incelterek açın.
- Kalan 200 gr margarini eritip yumurta fırçasıyla hamurların üzerine sürün.
- Yağlanmış hamurları bohça şeklinde katlayıp üzerine bir bez örterek 15 dakika süreyle dinlendirin.
- Hamurları merdane ile tekrar açıp üzerlerine eritilmiş margarin sürerek işlemi tekrarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin.
- İç malzemeyi hazırlamak için beyazpeyniri ufalayın. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Bir kapta, peynir, yeşillikler ve 2 yumurta akını iyice karıştırın.
- Hamurları son kez açıp ortalarına iç malzemeden 2’şer kaşık paylaştırın. Hamurların iki kenarını kıvırıp 2 parmak eninde sarın.
- Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR