ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ NAR ŞURUPLU KEK

Nar Şuruplu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nar Şuruplu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 3 yumurta
  • 220 g toz şeker
  • 75 g un
  • 35 g hazır kek un
  • 60 g toz badem
  • 80 ml krema
  • 125 g nar tanesi

Nar şurubu için

  • 125 ml nar suyu
  • 110 g toz şeker
  • 125 g nar tanesi
  • 60 ml su

Nar Şuruplu Kek Nasıl Yapılır?

20 cm’lik kare kek kalıbını yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Elenmiş unlar, toz badem ve kremayı ekleyerek karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp nar tanelerini üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Nar şurubu için nar suyu, nar tanesi, şeker ve suyu sos tenceresinde karıştırmadan 2 dakika kaynatın. Keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkartarak ızgara teli üzerine alın. Sıcak olan kekin üzerine taneleri ile birlikte sıcak nar şurubunu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!