ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MISIR UNLU BİSKÜVİ

Mısır Unlu Bisküvi

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mısır Unlu Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g un
  • 80 g mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Nane
  • 7 yemek kaşığı süt
  • 90 g tereyağı

Mısır Unlu Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Un, mısır unu, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz ve naneyi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Süt ve tereyağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4-5 bezeye ayırın ve her bir bezeyi unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açıp şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!