ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MEYVELİ MİNİ PAY

Meyveli Mini Pay

Meyveli mini pay

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyveli Mini Pay Tarifi İçin malzemeler

İç harcı için

  • 1 Granny Smith yeşil elma
  • 110 g kuş üzümü
  • 120 g kurutulmuş turna yemişi
  • 65 g iri kırılmış badem
  • 85 g rendelenmiş portakal kabuğu
  • 80 ml pekmez
  • 45 g esmer toz şeker
  • 60 g tereyağı
  • 60 ml su

Hamuru için

  • 450 g un
  • 300 g tereyağı
  • 90 g esmer toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya esansı

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Esmer toz şeker

Meyveli Mini Pay Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, un, tereyağı, esmer toz şeker ve tarçını geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar çırpın. Yumurtalar ve vanilya esansını ilave edin ve hamur toparlanmaya başlayıncaya kadar çırpın. Hamuru elinizle hafif yoğurun ve iki eşit parçaya ayırın. Hamurları yağlı kağıt arasına alarak bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 
  • İç harcı için, kabuğunu soyup küp doğradığınız elma, kuş üzümü, kurutulmuş turna yemişi, iri kırılmış badem, rendelenmiş portakal kabuğu, pekmez, esmer toz şeker, tereyağı ve suyu bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Meyveler suyu çekip yumuşamaya başladığında ocaktan alın. 
  • Dinlenen hamurları buzdolabından çıkarın. 7 cm çapındaki yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin. Kalan hamur parçalarını tekrar yoğurun ve yağlı kağıt arasına alarak bir merdane yardımıyla açın. Buzdolabında 15 dakika daha dinlendirin. 
  • Açtığınız hamurları tart kalıplarınıza yerleştirin. Üzerlerine bir yemek kaşığı kadar meyveli iç harcından ilave edin. Üzerlerine bir kasede çırpıtığınız yumurtadan sürün. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkartın. Yıldız şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip tartlarınızın üzerini kapatın. Yıldızların üzerine de kalan yumurtadan sürün. Üzerlerine esmer toz şeker serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!