ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MEYVELİ KOLAY YAZ PASTASI

Meyveli Kolay Yaz Pastası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyveli Kolay Yaz Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 4.5 çorba kaşığı margarin
  • 500 gr kayısı
  • 3 şeftali
  • 2 armut
  • 12 pötibör bisküvi
  • 1 büyük acıbadem kurabiyesi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı süt kreması
  • 50 gr sade çikolata

Meyveli Kolay Yaz Pastası Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Şeftali ve armutları soyup küçük küçük doğrayın.
  • 4 kaşık toz şeker ve 2 kaşık suyu tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak eritin. 4 kaşık margarini ve hazırladığınız meyveleri ekleyip 2 dakika daha pişirin.
  • Meyveli karışımı derin bir kaba dökün. Limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edin.
  • Bisküvi ve badem kurabiyelerini robotta ezip 2 kaşık kadarını ayırın, kalanı meyveli karışıma ekleyip iyice karıştırın.
  • 24 cm çapında yuvarlak kelepçeli kalıbı kalan hünerle yağlayın. Ayırdığınız 2 kaşık bisküvi ununu serpiştirin.
  • Meyveli karışımı kaşık kaşık alarak üzerine eşit şekilde dökün.
  • Yumurtaları kalan toz şeker ve süt kreması ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Kalıptaki karışımın üzerine gezdirerek döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Soğumaya bırakın. Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerini süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!