ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MARMELATLI ÇÖREK

Marmelatlı Çörek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marmelatlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un1.5 çay kaşığı kabartma tozu1 yumurta1 tutam tuz50 gr margarinYarım çay bardağı süt1 çorba kaşığı pudraşeker4 çorba kaşığı portakal marmelatı1-2 çorba kaşığ portakal kabuğu şekerlemesi

Marmelatlı Çörek Nasıl Yapılır?

Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Margarini küçük parçalar halinde una ekleyin. Süt ve 1 yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde 1.5 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çörekler ılındıktan sonra sandviç şeklinde ortadan ikiye kesin. Çöreklerin arasına portakal marmelatı sürün. Üzerlerini marmelat ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!