Mantarlı Ve Soğanlı Çörek

Mantarlı Ve Soğanlı Çörek
08 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mantarlı Ve Soğanlı Çörek için

Malzemeler

  • 2+ 1/4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Ara dolgusu için

  • 150 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 dal biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1~2 dal biberiye
Mantarlı Ve Soğanlı Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları ve soğanı yarım ay şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip biraz soteleyin.
  2. Mantarı ve ince kıydığınız biberiyeyi ekleyip hafif soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Derin bir kaba unları, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tereyağını, yumurtayı ve kremayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Mantarlı soğanlı harcı ekleyip karıştırın. Hamurun üzerine biraz un serpip merdane yardımıyla açın. Çay bardağı yardımıyla mini daireler çıkarın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile krema sürün. Yuvarlak olarak doğradığınız soğan dilimi ve biberiyeyi ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Daha hafif versiyonu olan soğanlı çörek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo