ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MANTARLI VE SOĞANLI ÇÖREK

Mantarlı Ve Soğanlı Çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Ve Soğanlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2+ 1/4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Ara dolgusu için

  • 150 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 dal biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1~2 dal biberiye

Mantarlı Ve Soğanlı Çörek Nasıl Yapılır?

  • Mantarları ve soğanı yarım ay şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip biraz soteleyin.
  • Mantarı ve ince kıydığınız biberiyeyi ekleyip hafif soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Derin bir kaba unları, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tereyağını, yumurtayı ve kremayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Mantarlı soğanlı harcı ekleyip karıştırın. Hamurun üzerine biraz un serpip merdane yardımıyla açın. Çay bardağı yardımıyla mini daireler çıkarın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile krema sürün. Yuvarlak olarak doğradığınız soğan dilimi ve biberiyeyi ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Daha hafif versiyonu olan soğanlı çörek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!