ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MAHLEPLİ ÇUBUKLAR

Mahlepli Çubuklar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mahlepli Çubuklar Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 50 gr margarin
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı anason
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 yumurtanın sarısı

Mahlepli Çubuklar Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Margarini oda ısısında bekletin. Unu çukur bir kaba eleyin. Tozşeker, kabartma tozu, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp margarin, sıvıyağ ve ılık suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp unlu bir zeminde 12-14 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Çubukların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!