Lorlu kurabiye

Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Lorlu kurabiye tarifi için malzemeler
- 5 su bardağı un 500 gr tuzsuz lor peyniri 1 su bardağı mısırözü yağı 100 gr tereyağı 2 yumurta 1 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozuÜzeri için:1 yumurtanın sarısı
Lorlu kurabiye Nasıl Yapılır
Un, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta eleyip harmanlayın. Dereotunu temizleyip kıyın.
Yumurtaları mikserde iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, elinizle ufaladığınız lor peyniri, mısırözü yağı ve dereotunu ekleyip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Son olarak unlu karışımı azar azar ilave ederek yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.
Yumurtaları mikserde iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, elinizle ufaladığınız lor peyniri, mısırözü yağı ve dereotunu ekleyip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Son olarak unlu karışımı azar azar ilave ederek yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


KAİZEN12.10.2016 16:44:58
Lor peynirleri ne zaman ekliyoruz? Yazılmamış!

Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!