ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LORLU KURABİYE

Lorlu kurabiye

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lorlu kurabiye tarifi için malzemeler

  • 5 su bardağı un 500 gr tuzsuz lor peyniri 1 su bardağı mısırözü yağı 100 gr tereyağı 2 yumurta 1 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozuÜzeri için:1 yumurtanın sarısı

Lorlu kurabiye Nasıl Yapılır

Un, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta eleyip harmanlayın. Dereotunu temizleyip kıyın.

Yumurtaları mikserde iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, elinizle ufaladığınız lor peyniri, mısırözü yağı ve dereotunu ekleyip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Son olarak unlu karışımı azar azar ilave ederek yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

KAİZEN12.10.2016 16:44:58

Lor peynirleri ne zaman ekliyoruz? Yazılmamış!

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.