Limon Dolgulu Beze

Limon Dolgulu Beze
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Dolgulu Beze için

Malzemeler

Beze için

  • 2 yumurta beyazı (sarılarını limonlu dolgu için ayırın)
  • Bir tutam tuz
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Limonlu dolgusu için

  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
Limon Dolgulu Beze

Nasıl Yapılır

Beze için yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. Yumurta beyazları iyice kabarınca yavaş yavaş şekeri ekleyin ve mikserin hızını arttırın. Yaklaşık 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın. Karışıma limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin. Beze harcını kaşık yardımıyla sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortaları boş kalacak şekilde küçük yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında fırının kapağı hafif aralık olacak şekilde 1.5-2 saat pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğuyana kadar bekletin. Limonlu dolguyu hazırlamak için orta boy bir tencerede limon suyu, toz şeker, yumurta ve yumurta sarılarını bir tutam tuz ile çırpın. Tencerenizi orta ateşe alıp tereyağını ekleyin. Tereyağı iyice eriyene kadar çırpıcı ile çırparak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen limonlu dolguyu tel süzgeçten geçirip bir kaseye alın. Ilındıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp tamamen soğuması için buzdolabına koyun. Soğuyan dolguyu bezelerin ortasındaki boşluğa doldurun. Soğuk servis yapın.

Beze, mereng gibi yumurta akıyla pişirilen tatlılarınızı fırının kapağı hafif aralık olarak pişirirseniz daha başarılı sonuçlar elde edersiniz. 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo